> Akademik > Fakülteler > Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi > Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü mezunları araştırmacı, bilim adamı, peyzaj, bitkisel üretim eğitmenliği, sera işletmeciliği, bağ – bahçe işletmeciliği, bitki koruma uzmanlığı, fidanlık işletmeciliği, bahçe bitkileri üretimi ve gıda pazarlaması, araştırma ve üretim uzmanlığı yanında seracılık, subtropik ve yarı-kurak iklimlerde yetiştiricilik ve üretim uzmanlığı ve uluslararası danışmanlık gibi birçok sektörde çalışma imkanı bulabilmektedir.

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü öğrencisi, söz konusu alanların hepsini kapsayan dersler görmektedir. Temel bilgiler yanında öğrenciler danışmanlarının özel konularda verdiği seçmeli dersleri almaktadırlar. Böylece öğrencilere bitkilerin değerlendirilmesi, bitki üretimi ve fizyolojisi, zararlılarla mücadele, sulama sistemleri, gübreleme ve işletmecilik konularında derin bilgiler verilmektedir. Öğrenciler biyolojiden mühendisliğe, genetikten ekonomiye, beslenmeden sosyolojiye, bütün konularda en son araştırma ve teknolojiyi takip etmekte ve bu bilgileri gerçek hayatta karşılaşacakları problemleri çözmek için kullanmayı öğrenmektedirler.

Programın eğitim dili İngilizce olmaktadır.

Fakülte İletişim Bilgileri

Tel: +90 392 660 2000