> Akademik > Yüksekokullar > Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu

Turizm sektörü, geniş bir yelpazede yer alan birçok çalışma alanları ile oteller, restoranlar, seyahat acenteları, havayolları gibi çeşitli alanlarda mesleki olanaklar sunmaktadır. Turizm sektörünün  temel işletmecilik ve yöneticilik bilgileri ile donatılmış, en az iki yabancı dil bilen, turizm işletmelerinin işleyişini kavramış, bu işletmeleri yönetebilmek için gerekli bilgi ile beceriye sahip ve sorun çözme becerisi olan ve iyi insan ilişkileri kurabilen çalışanlara her zaman ihiyacı olmuştur.

Lefke Avrupa  Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu 2007 yılında kurulmuş ve 2007-2008 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır. Yüksekokulumuzda Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi  programları İngilizce olarak yürütülmektedir.    Her iki bölümümüzde de lisans düzeyinde 4 yıllık eğitim verilmektedir.  Lefke Avrupa Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulunun amacı  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye ve diğer ülke turizm sektörlerine, ekonomik ve sosyal katkıda bulunacak  nitelikli insangücü yetiştirmektir.

Müdürümüzden

Sevgili Öğrenciler,

Lefke Avrupa Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, kurulduğu 2007 yılından bu yana en seçkin akademisyen ve uzmanları öğrencilerimizle biraraya getirerek, çağımıza uygun ve dünyadaki rekabet ortamı içerisinde başarıya ulaşabilecek fırsatları yaratan bir eğitim sunmaktadır. Yüksekokulumuza bağlı programlar, turizm sektörüne ulusal ve uluslararası alanda başarılı olacak donanıma sahip, araştırmacı ve yenilikçi mezunlar kazandırmaktadır. Yüksekokulumuza bağlı programlarda alacağınız dört yıllık lisans eğitimi sonrasında en az iki yabancı dil bilen, temel işletmecilik ve yöneticilik bilgileri ile donatılmış, turizm işletmelerinin işleyişini iyi bilen, bu işletmeleri yönetebilmek için gerekli bilgi ile beceriye sahip, sorun çözme becerisi olan ve iyi insan ilişkileri kurabilen mezunlar olarak ilgili sektörlerde başarılı olacağınıza eminiz. Üniversitemizin sunduğu altyapı ve teknik donanım sayesinde, uygulamalı eğitim alma şansına sahip olacak ve mezun olurken diğer meslektaşlarınızdan bir adım önde olacaksınız.

Sizleri, başarılarla dolu bir geleceğin kapısını aralamak için, uluslararası bir üniversite olan Lefke Avrupa Üniversitesinin çok farklı kültürleri barındıran kampüsüne davet ediyoruz.

Saygılarımla,

Yrd. Doç. Dr. Mehmedali Egemen