> Akademik > Yüksekokullar > Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu > Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

gastronomi

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu bünyesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek nitelikte yerel ve dünya mutfaklarını tanıyan ve hazırlayabilen, yiyecek içecek sektöründe üst düzey yöneticilik yapabilen, yemek pişirebilmenin yanında mutfağın diğer disiplinlerle olan ilişkisini de analiz edebilen bireyler yetiştirmektedir.

Dört yıllık lisans programında öğrencilerimiz en temelden en ileri seviyeye kadar uluslararası mutfak tekniklerini hem teorik hem de uygulama ağırlıklı olarak görebilmektedir. İlk iki yıl sonunda uluslararası mutfak tekniklerini öğrenmiş olan öğrenciler, dünya mutfakları ile ilgili uygulamalar yapmaya başlamaktadır. Ders müfredatımızda Türk mutfağının yanı sıra Avrupa, Uzak Doğu, Akdeniz ülke mutfakları gösterilmektedir. İki dönem süren ekmek ve pastacılık derslerimizin yanısıra, farklı temalı pasta süsleme sanatı, özellikle bu dalda uzmanlaşmayı veya kendi işini kurmayı düşünen öğrencilerimize farklı imkanlar sağlamaktadır. Öğrencilerimiz ayrıca moleküler gastronomi gibi yeni nesil gastronomi örneklerini de tanıma imkanına sahip olmaktadır.

Gastronomi Bölümü öğrencileri, mutfak eğitiminin yanısıra işletmecilik konularıyla ilgili de dersler alarak özellikle oteller, kruvaziyer veya havayollarının yiyecek içecek bölümlerinde üst düzey yönetici olma şansına sahiptirler. Eğitim dilinin İngilizce olmasının yanısıra öğrencilerimize ikinci yabancı dil eğitimi de verilerek uluslararası ortamda daha fazla iş bulabilme imkanı yaratma hedeflenmiştir.

Gastonomi Bölümü, bünyesinde eğitim gören tüm öğrencilerine eğitim gördükleri süre içerisinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yer alan beş yıldızlı otellerde özellikle uygulamalı eğitimlerini pekiştirmeleri amacı ile hafta sonları ücretli çalışma imkanı sağlamaktadır. Ayrıca bölüm, mezun olan tüm öğrencilerine arzu etmeleri halinde ABD deki uluslararası yiyecek içecek kurumlarında bir yıl süreyle ücretli olarak yasal çalışma imkanı sağlamaktadır.

Programın eğitim dili İngilizce olmaktadır.

İletişim Bilgileri

Tel: +90 392 660 2000 – 2801

Faks: +90 392 660 2803

Adres: Lefke Avrupa Üniversitesi Gemikonağı – Lefke , Mersin 10, Türkiye , KKTC

E-posta: tourism@eul.edu.tr