LAÜ’de “AIDS Gününde Farkındalık Etkinliği” gerçekleşti

aids-farkindalik-gunu

LAÜ öğrencileri AIDS hakkında afişler ve broşürler dağıtarak farkındalık yarattı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Uluslararası Öğrenciler Kulübü, Kızılay Külübü, Yeşilay Kulübü, Sosyal Hizmet Kulübü ve  Hemşirelik – Sanat Kulübü tarafından Dünya AIDS Günü kapsamında “AIDS Günü Farkındalık Etkinliği” gerçekleştirildi.

Lefke Avrupa Üniversitesinde faaliyet gösteren beş ayrı öğrenci kulübü tarafından organize edilen farkındalık etkinliğinde, AIDS hakkında bilgilendirici broşürler hazırlanarak, video çekimi yapılarak,  AIDS gününde sosyal medyada yayınlandı.  Ayrıca,  AIDS’e dikkat çekmek amacıyla kırımızı boya ile panolara el baskısı yapıldı.

Düzenlenen  farkındalık etkinliği ile  günümüzde geniş kitlelere yayılabilmesi ile toplumsal sonuçları  büyük önem taşıyan AIDS hastalığı hakında bilgiler verilerek,  AIDS hastalığından korunmak için bulaşma ve korunma yollarının öğrenilmesine  dikkat çekildi.