> Akademik > Fakülteler > İletişim Bilimleri Fakültesi > Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Türkçe)

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

halkla-iliskiler-ve-reklamcilik_public-relations-and-advertising

Sürekli gelişip yenilenen iletişim ortamında önem kazanan halkla ilişkiler ve  reklamcılık, medya planlama konularında verdiği eğitimle bu alanlara katkı sağlamaktadır.  Toplumsal yapının değişim gösterdiği günümüz ortamında kurum veya kuruluşların toplumdaki bireylerle sürekli iletişim halinde olma ihtiyacı ayrıca rekabet ortamında fark yaratmanın hayati önem taşıması halkla ilişkilerin ve reklamcılığın bir uzmanlık alanı olarak gelişmesini sağlamıştır.

LAÜ’de Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nün dört yıllık lisans eğitiminde sosyal bilimler formasyonuna yönelik dersler ve genel olarak iletişim alanına dair dersler yer almaktadır. Bu derslerin yanı sıra öğrenciler, halkla ilişkiler ve reklam kampanyaları planlama ve uygulamaları, reklam tasarımı ve uygulamaları gibi konularda uzmanlaşmalarını amaçlayan derslere devam etmektedirler.

Öğrenciler zorunlu ders yüklerine ek olarak ilgi alanlarına yönelik dersleri de seçmeli olarak alabilmektedirler. Bölüm bünyesinde teorik derslerin yanında öğrencilerin iş yaşamlarındaki becerilerini geliştirebilmek için halkla ilişkiler ve reklam uygulamalarına ağırlık verilerek öğrencilerin birçok projeyi hayata geçirmelerine de olanak sağlanmaktadır.

Programın eğitim dili Türkçe olmaktadır.

Fakülte İletişim Bilgileri

Tel: +90 392 660 2000 – 2741