> Akademik > Fakülteler > Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi

Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi

Lefke Avrupa Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi, toplumsal sorumluluk bilinci gelişmiş, demokrasinin değerlerini içselleştiren ve geliştiren, laik, etik değerlere bağlı, sorgulayan, araştıran, üreten ve sorun çözen; mesleğiyle ilgili alanlarda bilgi üreten ve bunu uygulayan; her durumda çevresine yararlı olabilecek, çağdaş ve dinamik bir eğitim sunabilen öğretmenler yetiştirmeyi görev edinmiştir.

Lefke Avrupa Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi bünyesindeki tüm lisans programları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu (YÖDAK) ve Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onaylıdır.

Lefke Avrupa Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi eğitim kadrosu; alanında uzman, aktif eğitim uygulamalarını ve çağdaş eğitim anlayışını benimsemiş öğretim elemanlarından oluşmaktadır.

GÖREV (MİSYON)

Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi, T.C, KKTC ve yurt dışında kalitesiyle ciddiyeti tescillenmiş Lefke Avrupa Üniversitesi’nin, önemli eğitim yuvalarından biridir. Alanında deneyimli öğretim üyeleri ve  genç akademisyenlerin el ele verdiği donanımlı öğretim üyesi kadrosuyla fakültemiz, kaliteli öğretmen adayları yetiştirmek için görev başındadır.

Amacınız, milletimizin kendisine büyük manevi değer yüklediği ve evladı için ana-baba yarısı saydığı öğretmen olmak arzusundaki gençleri yetiştirmektir.

İLERİGÖRÜRLÜLÜK (VİZYON)

Dr.Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi, ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş öğretmen adayları yetiştirmeyi ilke dinmiş bir eğitim kurumudur.

Bu noktada ilke edindiğimiz değerler, Türkiye Eğitim Sistemi 2023 vizyonuna uygun olarak şunlardır:

• Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti Değerleri’ni özümsemek
  • Bilim ve bilgiye aşık olmak
  • Ahlâklı bireyler yetiştirmek
  • Eleştirel düşünceye ve muhakemeye sahip olmak
  • Akademik-özgür düşünceye saygı
  • Akıl ve kalp/ bilgi ve moral değerler sentezini yapabilmek
  • Temel hak ve özgürlükler ile farklılıklara saygılı davranmak

Dr.Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Akademik Yönetim

Prof. Dr. Oğuz KARAKARTAL Dekan
Yrd. Doç. Dr. Sülen Şahin KIRALP Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Ayşegül ATAMAN Özel Eğitim Öğretmenliği Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Emre DEBRELİ Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı
Yrd. Doç. Dr. Çağda K. ÇAĞANAĞA Temel Eğitim Bölüm Başkanı
Yrd. Doç. Dr. Hasan ALTUN Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Osman ERCİYAS Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı

Dekanın Mesajı

Çok Değerli Öğretmen Adayı Gençler,

Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi, T.C, KKTC ve yurt dışında kalitesiyle ciddiyeti tescillenmiş Lefke Avrupa Üniversitesi’nin, önemli eğitim yuvalarından biridir. Alanında deneyimli öğretim üyeleri ve genç akademisyenlerin el ele verdiği donanımlı öğretim üyesi kadrosuyla fakültemiz, kaliteli öğretmen adayları yetiştirmek için görev başındadır.

İçinde yaşadığımız yüzyılda “iyi yetişmenin ve bilginin güç olduğu” konusunda herkes aynı fikirdedir. Bu gücü genç kuşaklara, iyi yetişmiş ve alanına hakim öğretmenler verebilir.  Fakülte olarak hedefimiz, kıymetli öğrencilerimize bu bilgi gücünü kazandırmaktır. Yıllardır mezun veren Lefke Avrupa Üniversitesi ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinin özel sektörde ve devlet kademelerinde başarılı yerlere geldiğini öğrenmek,  biz hocaların en büyük mutluluk ve övünç kaynağıdır.

LAÜ Dr.Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi, KKTC’nin köklü ve her yıl pek çok öğrencinin tercih ettiği bir eğitim ocağıdır. Bu seçimin sebebi, üniversite ve fakültemizin KKTC yüksek eğitim ve öğretiminde bir “marka” haline gelmiş olmasıdır. Değerli öğretmen adayı gençlerin yapacakları ufak bir tarama ve inceleme, bu gerçeği kendilerine tekrarlayacaktır.

“Dünyanın en güzel seslerini ve kuş cıvıltılarını bir araya getirseniz, bir öğrencinin size “hocam!” diye hitap etmesindeki güzelliği ve müzikaliteyi yakalayamazsınız. İşte biz  bu  ulvi, yüce “hocam”  hitabını, nidasını duymak, onunla mutluluğun sırrını yakalamak isteyen gençleri “öğretmen adayı” olarak yetiştiren bir kucağız.  Öğrencilerimiz ayrıca şunu bilmelidirler ki fakültemizin bütün lisans bölümleri KKTC (YÖDAK) ve Türkiye Cumhuriyeti (YÖK)onaylıdır.

Sevgili Gençler

Amacınız, milletimizin kendisine büyük manevi değer yüklediği ve evladı için ana-baba yarısı saydığı bir öğretmen olmak ise doğru adrestesiniz. Lefke Avrupa Üniversitesi Dr.Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi sizleri bekliyor..

Saygılarımla,

Prof. Dr. Oğuz Karakartal

Prof. Dr. Oğuz Karakartal

Oğuz Karakartal

Fakülte İletişim Bilgileri

Tel: +90 392 660 2000 – 2651

Faks: +90 392 660 2653

Adres: Lefke Avrupa Üniversitesi

Lefke , Mersin 10, Türkiye , KKTC

E-posta: education@eul.edu.tr

1. 2018 - 2019 Güz Yarıyılı Anket Değerlendirme hakkında

2018-2019 Güz Yarıyılı Ders Değerlendirme Anketleri 7 Ocak-31 Ocak tarihleri arasında öğrenci işleri bilgi sistemi (oibs) aracılığı ile yapılacaktır.