> Akademik > Fakülteler > Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi

Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi

Lefke Avrupa Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi, toplumsal sorumluluk bilinci gelişmiş, demokrasinin değerlerini içselleştiren ve geliştiren, laik, etik değerlere bağlı, sorgulayan, araştıran, üreten ve sorun çözen; mesleğiyle ilgili alanlarda bilgi üreten ve bunu uygulayan; her durumda çevresine yararlı olabilecek, çağdaş ve dinamik bir eğitim sunabilen öğretmenler yetiştirmeyi görev edinmiştir.

Lefke Avrupa Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi bünyesindeki tüm lisans programları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu (YÖDAK) ve Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onaylıdır.

Lefke Avrupa Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi eğitim kadrosu; alanında uzman, aktif eğitim uygulamalarını ve çağdaş eğitim anlayışını benimsemiş öğretim elemanlarından oluşmaktadır.

Dekanın Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Lefke Avrupa Üniversitesinin 2010-2011 eğitim-öğretim yılında açılan en genç fakültelerinden biri olan Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi; akademik kadrosu, belirlediği eğitim standartları ve öğrenci sayısıyla, LAÜ’nün ve Ada’nın en dinamik fakültesi olma yolunda gelişimini emin adımlarla sürdürmektedir.

Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesinin amacı, “Toplumsal sorumluluk bilinci gelişmiş, demokratik değerleri içselleştiren ve geliştiren, laik, etik değerlere bağlı; sorgulayan, araştıran, üreten ve sorun çözen; mesleğiyle ilgili alanlarda bilgi üreten ve bunu uygulayabilen; her durumda çevresine yararlı olabilen, çağdaş ve dinamik bir eğitim verebilen” öğretmenler yetiştirmektir.

LAÜ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği bölümlerinde gelecek nesillere yön verecek öğretmen adayları yetiştirilmektedir. Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi bünyesindeki tüm lisans programları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu (YÖDAK) ve Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) onaylıdır.

Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi bünyesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılında açılan ve Ada’da ilk olma özelliğini taşıyan Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversiteleri arasında sadece Lefke Avrupa Üniversitesinde  bulunmaktadır. Özel Eğitim Öğretmenliği programından mezun olan öğrencilerimiz, “Zihin Engelliler Öğretmenliği” yanı sıra “Otistik Çocuklar Öğretmeni” olarak KKTC ve TC Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel ve devlet okullarına atanabilmektedirler.

LAÜ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesinde alanında uzman, deneyimli, aktif eğitim uygulamalarını ve çağdaş eğitim anlayışını benimsemiş öğretim elemanları görev yapmaktadır. Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyacak olan eğitim ordumuzu yetiştirmek için, geleceğinizin referans noktası LAÜ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi ailesine katılımınızı bekliyoruz.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Oğuz Serin